Фотографиите на Тихомир Тричков оживяват още веднъж

в авторските курсове за деца и възрастни ЗаЕДНО

Ако Ви е било интересно да прочетете интервюто с Тихомир Тричков в Mediacafe (прочетете) тук може да видите повече за посещенията му в училища по света и да научите как неговите фотографии станаха жив участник в заниманията по английски език.

Ако разгледате снимките му, може директно да се пренесете в началните кадри от филма Шарл за Азнавур. Картини, мигове и усещания, които те карат да мечтаеш, да пътуваш визуално и разгръщат въображението!

Всяка снимка е картина, която разказва повече от 1000 думи, защото докосва и те отвежда към едно вътрешно пътуване.

Тихомир Тричков е фотограф от България, последвал мечтата си да улавя затаяващи дъха кадри по най-вълшебните кътчета на земята. National Geographic и други престижни източници често публикуват и награждават негови снимки.

Чувствам се щастливка, че благодарение на неговия талант, мога да предоставя нов ,,хоризонт“ за разгръщане на учениците, с които работя.

Как снимките му участват в курсовете по метода ЗаЕДНО по англ. език като картинни истории и визуални пътешествия?

Някои от фотографиите, които той предостави с образователна цел на ЗаЕДНО участват като живо присъствие в курсовете за деца и възрастни.

Снимките са вплетени в преживяването на курса като творчески провокации.

В началото на уч.година, образователната ни тема беше телевизионните предавания и животните по света.  Ето как учениците създадоха свое телевизионно предаване по снимка. Разбира се, след като представиха своите истории им стана много любопитно да разберат още подробности за случките зад кадрите.

Творческото писане, създаването и разказването на истории е неизменна част от преживяването в курсовете Заедно. Всеки обучаем е съ-творец в процеса!

Новите съдържания включват не само класическо изкуство, но и съвременно.

 

 

Ти си посещавал и различни училища по света. Ще споделиш ли още няколко фото истории?

Момичето с награда Смисониън

Кения.

Името й е Паулин. Беше междучасие. Тя се беше потопила в рисуването, така че можех да я наблюдавам точно пред мен. Перфектната сцена от детството. Браво на мен, бях забравил камерата. Тихичко избягах в стаята си, за да я взема. Като се върнах, за радост тя все още беше там. Рисувайки, в един друг свят. Много тих свят. Никога не я бях виждал такава, тя е най-шумната и непослушна дребосъчка, която някога съм виждал. Но не и в този ден! Извиках я по име и тя се обърна..

Тази снимка беше победител във фотоконкурса #smithsonian “Sustainable travel” category, 2016.

Момбаса, Кения

 Учителката Масика е в междучасие с някои от учениците си, все още в класната стая. Денят й е дълъг, започва много рано сутрин, тъй като прави закуска за семейството си и пристига в училище често в 6 сутринта и стои понякога до 8 вечерта. Заплатата й е минимална, но тя ще продължава да обучава учениците във втори клас, защото това е нейният дълг. Без никакви оплаквания, всеки в училището ще Ви поздрави с широка и ведра усмивка.

 

Класната стая

Най-важната информация по различните предмети е изведена на табла с илюстрации на стените, така че децата да могат да са в контакт с материала визуално и да използват и периферните си перцепции.

,,Най-малките повтарят, заедно, като в хор с детето на дъската, като песен… И те запомнят звука и същевременно визуално виждат, така се помни най-добре.”

Индия

 

Това е най-ценният сувенир, който си взех у дома (не 10-те рупии)

Намерих го пред едно малко училище в едно градче някъде в Раджастан. Една дума ми идва на ум. Отдаване.

Красотата на Индия не е в нейните величествени сгради, изключителни скулптури, природни наслади или отличителна кухня..Тя е в хората!…

 

 

За децата в Индия, имат и автобуси в големите градове, но в малките с тесните улички всичко живо се носи на рикши…

В Индия, всяка сутрин така ходят на училище. Често пъти някой роднина, който кара децата си взима и тези на съседите, а те му дават по някоя стотинка…

Мароко, Сахара

Това беше клас с учителя, водеше ги да видят голямата дюна Ерг Чеби. Когато се качиха, едно от децата, Юсеф, прибяга до отсрещната по-ниска дюна и си написа името. Останалите се втурнаха след него и те да пишат. После учителката ги извика и те изчезнаха. Но оставиха своя отпечатък, следата, която всеки от нас иска да остави.

 

Да преживееш всяка една от тези истории, да ставаш преди изгрева и да тичаш, за да го хванеш, да изсмислиш от кой ъгъл да запечаташ мига, да не трепваш, да не дишаш , за да го уловиш, да скъсаш обувките си и пак да продължаваш…

Пожелавам на всеки такова вдъхновение!

Днес неговите снимки оживяват още веднъж с нови истории, отключват въображението и събуждат нови интереси във всяко дете участник в курса.

Едно от децата вече се записа на курс по фотография  и се е устремил към нови и далечни континенти!

Свържете се с нас СЕГА за БЕЗПЛАТНА КОНСУЛТАЦИЯ на 0886802605


Представлява разговор в рамките на 30 мин., в който изслушваме вашата визия и цели и отговаряме честно дали методът ЗаЕДНО е подходящ за Вашия случай.