Периодът на изолация и арт терапията

Здравейте! Как се чувствате в този период на изолация? Успявате ли да си набавите достатъчно радост и да събудите сетивата си, да освободите натрупаната енергия?

Както много от Вас, аз също отмених всички планувани курсове и работилници за март и април, като реших, че не мога да направя компромис с онлайн преподаване на английски. В курсовете, които правя, стимулите и каналите на възприемане и усвояване са тооолкова повече от словесното измерение, че нямаше как да се задоволя с нещо толкова половинчато. Например фотографската памет, движението, тактилните игри, ученето чрез емоционално и пространствено преживяване и въобще целия спектър на ЖИВОТО ОБЩУВАНЕ!

За това се почудих как мога да бъда полезна с това, което имам. Така че периодът на изолация провокира и мен да разкрия нова резерва в себе си.

Сигурно забелязахте в последната седмица поредицата от видеа  с мен с творчески провокации за семейни споделени моменти ЗАЕДНО. Всичките предложени задачи са арт-терапевтични. Методът арт терапия е прекрасна възможност в период като този да използваме творчеството целенасочено. Задачите, които подбирам имат за цел освен творческия продукт, да предложат тема, която е наболяла или нужна в тези дни и да предизвикат дискусия, чрез която да изразим емоции и усещания, които имат нужда да бъдат придвижени в нас. Също така, някои от упражненията, които подбрах целят да Ви свържат със здравото, устойчивото и силното във вас, един вид енергия, от която можем да черпим, а източникът е в нас. 

Задачите насочват и въздействат отключващо съвсем незабелязано както на малки, така и на възрастни.

Ще се радвам да споделяте с мен резултатите от провокациите!

Ако още не сте ги сътворили, тук можете да наваксате:

  1. Карта на чувствата
  2. Трансформация  
  3. Колаж направи планета https://www.facebook.com/1381216138803449/posts/2615097378748646/ 
  4. Безопасно място